Results 1 to 2 of 2

Thread: One nodes are missing degree of freedoms.

  1. #1

    One nodes are missing degree of freedoms.

    Well,here is my INP file:
    *Heading
    ** Job name: Job-squareplateoriginal Model name: Model-1
    ** Generated by: Abaqus/CAE 6.10-1
    *Preprint, echo=NO, model=NO, history=NO, contact=NO
    **
    *Node
    1, -10, 10, 0
    9, -10,-10, 0
    81, 10, 10, 0
    89, 10,-10, 0
    *NGEN,NSET=BOTTOM
    9,89,10
    *NGEN,NSET=TOP
    1,81,10
    *NGEN,NSET=LEFT
    1,9,1
    *NGEN,NSET=RIGHT
    81,89,1
    *NFILL,NSET=NALL
    TOP,BOTTOM,8,1
    *Node,NSET=RP
    100, 15, 0, 0
    *Element, type=S4R
    1, 2,12,11,1
    *ELGEN,ELSET=ELALL
    1,8,1,1,8,10,10
    *Equation
    3
    RIGHT,1,1,LEFT,1,-1,RP,1,-1
    *Equation
    2
    RIGHT,2,1,LEFT,2,-1
    *Equation
    2
    TOP,1,1,BOTTOM,1,-1
    *Equation
    2
    TOP,2,1,BOTTOM,2,-1
    ** Section: Section-1
    *Shell Section, elset=ELALL, material=Material-1
    1,5
    **
    ** MATERIALS
    **
    *Material, name=Material-1
    *Elastic
    1., 0.3
    ** ----------------------------------------------------------------
    **
    ** STEP: Step-1
    **
    *Step, name=Step-1
    *Static
    1., 1., 1e-05, 1.
    **
    ** BOUNDARY CONDITIONS
    **
    ** Name: BC-RP Type: Displacement/Rotation
    *Boundary
    RP, 1, 1, 0.2
    RP, 2, 2
    RP, 6, 6
    **
    ** OUTPUT REQUESTS
    **
    *Restart, write, frequency=0
    **
    ** FIELD OUTPUT: F-Output-1
    **
    *Output, field, variable=PRESELECT
    **
    ** HISTORY OUTPUT: H-Output-1
    **
    *Output, history, variable=PRESELECT
    *End Step
    Yejie Shan

  2. #2
    The problem is that a square RVE is subjected to a displacement boundary condition in the horizontal direction while deformation along the vertical direction is zero.Then I encountered the trouble:1 nodes are missing degree of freedoms;The MPC/Equation/Kinematic coupling constrains can not be formed. I opened the ODB file and found it was the node located at the upper right corner caused the error, which made me confused. I don't know the reason for the error and the reason Why this node would be the only one. Because I think this node is not special, at least the node located at the bottom right corner should have the same status.Hope for advices and thanks in advance!node.jpg
    Yejie Shan

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 2012-03-15, 21:07
  2. User Subroutine SDVINI Missing
    By ak-jhon in forum Constitutive Models
    Replies: 1
    Last Post: 2010-03-09, 20:51
  3. how to get the information of many nodes?
    By coco81 in forum Finite Element Modeling
    Replies: 0
    Last Post: 2010-02-26, 06:43
  4. Element is missing property definitions error
    By Fma10 in forum Finite Element Modeling
    Replies: 2
    Last Post: 2009-11-05, 11:23
  5. User Subroutine SDVINI Missing
    By khanolkar21 in forum Constitutive Models
    Replies: 3
    Last Post: 2009-04-15, 19:02

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •